GLASVEZEL ADVISEUR

Meer dan gewoon glasvezel informatie en advies met reviews en verstand van zaken.

Home / Glasvezel aanbieders / KPN glasvezel

KPN glasvezel

/
KPN is de groot grond bezitter in het hele glasvezel verhaal. KPN is eigenaar van Reggefiber, het netwerk waarover alle glasvezel providers van Nederland hun diensten bieden. Het voormalige staatsbedrijf KPN is sinds jaar en dag de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en…

KPN review

Installatie - 10
Ondersteuning - 9
Betrouwbaarheid - 8.7
Mogelijkheden - 10
Internet snelheid - 10
Digitale televisie - 10
Telefoon verbinding - 10

9.7

Logo van glasvezel provider KPN

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
10

KPN is de groot grond bezitter in het hele glasvezel verhaal. KPN is eigenaar van Reggefiber, het netwerk waarover alle glasvezel providers van Nederland hun diensten bieden.

Glasvezel review van KPN

Het voormalige staatsbedrijf KPN is sinds jaar en dag de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en TV. Digitale televisie wordt geleverd via het populaire ‘Digitenne’ systeem, maar ook als Interactieve TV via het internet.

KPN glasvezel brengt internet, bellen en tv met hoge snelheden naar uw woonkamer. Met KPN glasvezel heeft u de keuze uit drie verschillende pakketten. De prijs is vervolgens afhankelijk van of u kiest uit internet en bellen, internet en interactieve TV of een pakket waarbij u alle drie de diensten in één afneemt.

Internet over glasvezel

KPN biedt internet met snelheden van 50 MB, 100 MBen 500 MB. In 2014 is er hard gewerkt aan de beschikbaarheid van het 500 MB pakket. Voor veel mensen behoorde dat snelle pakket nog niet tot de keuze. In 2015 is het 500 MB pakket voor iedereen in heel Nederland beschikbaar. Dat mag ook wel want de mogelijkheden wat betreft snelheid zijn onbeperkt op het glasvezelnetwerk. Dat te hebben gezegd is KPN bezig om nog hogere snelheden te bieden. Een pakket van 1000 MB is in 2015 niet ondenkbaar. De ontwikkelingen van het HTTP protocol zijn hierop van invloed, het nieuwe HTTP2 protocol is bijna beschikbaar wat inhoudt dat websites, systemen, het internet een stuk efficiënter en sneller wordt en daar hoort ook een snelle ontwikkeling van internetsnelheden bij.

Overzicht internet glasvezel pakketten van KPN

Televisie over glasvezel

Standaard heeft KPN 84 televisie zenders waarvan 17 in HD kwaliteit. Vindt u dit te weinig dan heeft u de mogelijkheid uit te breiden met verschillende zender pakketten die u met een druk op de knop besteld hebt.

Overzicht van glasvezel pakketten van provider KPN

Een compleet televisie zender overzicht van KPN vind je hier.Voordelen van KPN glasvezel:

  • – KPN biedt gratis toegang tot WiFi hotspots op ruim 1700 locaties in Nederland.
  • – Gratis toegang tot Spotify Premium.
  • – Als enige provider standaard twee decoders (en dus op twee televisies interactief tv kijken).
  • – Programma’s opnemen en terugkijken op meerdere televisies, mogelijk door opnemen naar de cloud.
  • – Meest uitgebreide interactieve televisie pakket.
  • – In combinatie met KPN mobiel veel voordeel. Kijk maar eens naar ‘KPN compleet’.


Glasvezel van KPN is een verstandige keuze. De service is uitstekend. Het is namelijk zo dat de digitale ontvangers (box) van KPN heel vaak kapot gaan. Je krijgt daarentegen onmiddellijk een nieuwe thuisbezorgd dus lang zit u niet zonder televisie maar het is een kwestie van geluk hebben en eenmaal de boxen werken, zit u voor langere tijd goed.

Zoekt u betere ondersteuning, service tot in de late uurtjes? Dan kunt u eens kijken naar het elitaire broertje van KPN, XS4ALL. XS4ALL glasvezel biedt precies hetzelfde als KPN glasvezel maar voor een schappelijke meerprijs, betere apparatuur en een klantenservice volledig toegewijd aan een positieve klantervaring. Kortom, met KPN en XS4ALL zit je eigenlijk altijd wel goed.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *