GLASVEZEL ADVISEUR

Meer dan gewoon glasvezel informatie en advies met reviews en verstand van zaken.

Home / Glasvezel aanbieders / Plinq glasvezel

Plinq glasvezel

/
Plinq is een glasvezel provider die een aantal jaren geleden is overgenomen door KPN. Plinq maakt gebruik van het glazvezel netwerk van KPN (Reggefiber) en tevens ook vna het Glashart netwerk, dit zorgt voor een enorme dekking en dus beschikbaarheid. Bovendien is direct contact met ervaren medewerkers een USP waar…

Plinq review

Installatie - 8
Ondersteuning - 8.5
Betrouwbaarheid - 9
Mogelijkheden - 7.7
Internet snelheid - 9
Digitale televisie - 7.5
Telefoon verbinding - 7.6

8.2

Review van Plinq glasvezel provider

User Rating: 2.59 ( 8 votes)
8

Glasvezel provider Plinq review

Plinq is een glasvezel provider die een aantal jaren geleden is overgenomen door KPN. Plinq maakt gebruik van het glazvezel netwerk van KPN (Reggefiber) en tevens ook vna het Glashart netwerk, dit zorgt voor een enorme dekking en dus beschikbaarheid. Bovendien is direct contact met ervaren medewerkers een USP waar Plinq haar pijlen op richt om te concurreren met andere grote en kleinere glasvezel providers.

De prijs van een Plinq pakket met televisie, internet en telefonie (triple play pakket) is namelijk aanzienlijk hoger dan bij concurrenten. Een pakket van 30 MB kost 50 euro, voor diezelfde prijs heb je zo goed als bij iedere andere provider een pakket met 50 MB. Voor het pakket van 50 MB betaal je bij Plinq een schaamteloze 75 euro per maand. Een klein verschil ten opzichte van andere providers is de gratis installatie en gratis meegeleverde router. Vergeet tevens niet de goede klantenservice die altijd klaar staat met specialistische kennis.Positieve ervaringen met Plinq:

 • Goede bereikbaarheid
 • Heldere communicatie
 • Volop ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden met glasvezel
 • HBO inbegrepen
 • Keuze voor concurrent van UPC HorizonNegatieve ervaringen met Plinq:

 • Hoog geprijsd
 • Klantenservice niet zakelijk
 • Laat nog wel eens een steekje vallen qua service
 • Beperkt interactieve tv
 • Live televisie met opnames laat nog wel eens te wensen over
 • Slechte klachtenafhandelingDe ervaringen over Plinq zijn verdeeld, volgens een aantal klanten wordt er een hoop toegezegd maar weinig waargemaakt. Het lijkt erop dat Plinq nog vol in ontwikkeling is om qua zenders, mogelijkheden zoals digitale televisie en professionaliteit een sterkere marktpositie te verwerven. Kennis van zaken en een goede klantenservice vullen namelijk geen gaatjes, je betaald niet voor goede service, je betaald voor een goed product en dat is nou net waar Plinq op dit moment nog in tekort schiet.

2 Comments

 1. We hebben sinds enkele maanden een alles in 1 abonnement van plinq via glasvezel. Het internet werkt nog steeds niet naar behoren, televisi valt regelmatig uit en bellen kan niet naar bijvoorbeeld de gemeente, want daar moet plinq voor betalen en dat doen ze natuurlijk niet.
  Wel sturen ze ons een dure rekening van enkele honderde euro’s. Dit in tegenstelling tot mondeling gemaakte afspraken dat we niet zouden hoeven betalen tot dat de problemen zouden zijn opgelost.
  Na contact hier over werden we ervan beschuldigd dat we niet eerlijk zijn dat is natuurlijk de omgekeerde wereld, plinq levert geen stabiel goed werkend internet, geen volledig werkende telefoon en geen goed werkende televisie, maar stuurt wel dure rekeningen. Ik zou iedereen zeggen, kies nooit voor plinq.

 2. Goede morgen redactie. Wij hebben nu enkele maanden Plinq glasvezel aansluiting maar hebben steeds een storing op de TV. Dan valt het beeld ff weg en dat is zeer hinderlijk, is daar wat aan te doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.