GLASVEZEL ADVISEUR

Meer dan gewoon glasvezel informatie en advies met reviews en verstand van zaken.

Home / Glasvezel in / rotterdam

rotterdam

Vrijwel overal in Rotterdam zijn er uitstekende mogelijkheden om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN (Reggefiber). Rotterdam beschikt over een zeer uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor in de stad vrijwel iedereen is aangesloten op het glasvezel netwerk.

Bijna overal in Rotterdam is snel internet beschikbaar via een glasvezel verbinding. Omdat Rotterdam beschikt over een eigen uitgebreide Cityring kunnen bedrijven vrijwel overal in de stad tegen gunstige voorwaarden aansluiten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de vraag of de kabel al bij u in de straat is gelegd. De maandelijkse abonnementskosten zijn voornamelijk afhankelijk van de gewenste internet snelheid en contractduur.

Rotterdam is van groot belang voor de Nederlandse economie. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en één van de grootste ter wereld en bedient een groot achterland. Dat zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio en derhalve zijn goede voorzieningen op het gebied van breedband internet noodzakelijk. Veel bedrijven zijn afhankelijk van goede voorzieningen op het gebied van ICT en data-verbindingen. Dat is gelijk ook de belangrijkste reden dat Rotterdam destijds het project de Glazen Maas heeft geinitieerd. Vrijwel het hele havengebied is voorzien van glasvezel en biedt scholen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en particuliere bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van supersnelle internetverbindingen. Rotterdam beschikt daarnaast ook over enkele grote datacenters waaronder de Rotterdam Internet Exchange (R-iX). Dit tesamen zorgt er voor dat de Rotterdam-Rijnmond regio mede door de voorzieningen op het gebied van glasvezel een ideale vestigingsplaats is voor nationale en internationale multinationals en MKB. Daar waar in veel gemeenten glasvezelverbindingen nog lastig te verkrijgen zijn of de maandelijkse prijzen erg hoog liggen, daar heeft Rotterdam geen last van.

Rotterdam is voor KPN één van de belangrijkste telecom-knooppunten. De grote KPN centrale aan de Anthony Fokkerweg in de Waalhaven is een zogenaamde cross connect in het netwerk en een belangrijke schakel in het SDH-netwerk.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text