GLASVEZEL ADVISEUR

Meer dan gewoon glasvezel informatie en advies met reviews en verstand van zaken.

Home / Over glasvezel-adviseur.nl / Wat is Glasvezel?

Wat is Glasvezel?

/


Een glasvezelaansluiting is een internetverbinding die tot aan je woning wordt aangelegd, de verbinding is daardoor exclusief, er lekt geen bandbreedte meer waardoor u een constante snelheid geniet op meerdere apparaten tegelijkertijd. Op iedere wijkcentrale waar glasvezel ligt, worden ongeveer 2500 woningen aangesloten op het glasvezel-netwerk.

Glasvezel is een dunne vezel gemaakt van zeer helder glas. De overdracht bij glasvezel gebeurt, anders dan bij koper, niet door elektriciteit, maar door lichtsignalen. Dit maakt supersnel internet mogelijk met down- en uploadsnelheden tot wel 100MB. De lichtsignalen kunnen data over grote afstanden transporteren en versturen met een capaciteit tot 1 GB.

Glasvezel vs ADSL

In vergelijking met adsl, is uw internet verbinding tot 100 maal sneller dan voorheen. Opmerkelijk is de hogere upload snelheid. De verhoogde upload snelheid zorgt voor betere mogelijkheden met streaming van online content of video’s. Doordat er via streaming informatie wordt uitgewisseld had men door de trage 1 Mb/s upload snelheid voorheen niet de mogelijkheid tegelijkertijd meerdere video’s te streamen. Houdt er rekening mee dat u voor de werkelijke snelheid, de 1 Mb/s door 8 moet delen om de daadwerkelijke snelheid van downloaden te meten.

Triple play glasvezel

Met glasvezel is er de mogelijkheid om een triple play glasvezel abonnement te nemen, dit triple play abonnement bestaat net als met adsl pakketten uit internet, telefonie en digitale televisie. Bij dergelijk abonnementen is een snelle stabiele internetverbinding zeer belangrijk en glasvezel internet is daar uitermate geschikt voor. Wanneer u glasvezel internet afneemt in Nederland liggen de snelheden tussen de 100 Mb/s en 1 GB/s. Er zijn met glasvezel vrijwel geen beperkingen. Houdt er rekening mee dat u niet als met adsl de mogelijkheid hebt om zakelijk verschillende doorschakel nummers over te nemen naar uw nieuwe pakket, lees hier meer over het overnemen van telefoon nummer.

Glasvezel via stroomnet

Met glasvezel is het interessant om via het stroom net kabel te leggen, of dus eigenlijk geen kabels te leggen. Voor relatief goedkoop bedrag heeft u alle apparaten in huis op het stroomnet aangesloten waardoor u in huis geen rompslomp met kabels meer tegen hoeft te komen. Deze apparaten heten Devolo’s en verschillende aanzienlijk in kwaliteit, het is dus aan te raden advies te vragen bij de keuze van de juiste Devolo voor bij u in huis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *